Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Slijterij Gérard
Koningin Julianaweg 29 a
5684 VA BEST

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 20.00 uur
Za: 09.30 - 18.00 uur
Zo:

Slijterij Gérard úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Mortlach 13Y Special Release 2021

(0,0 / 5)
Mortlach 13Y Special Release 2021
Mortlach, het beest van Dufftown, is duister robuust, een echt schepsel van de maanlichtschaduwen; deze uitdrukking presenteert fijn afgestemde hoogtepunten die uit zijn rijke, oerhart stromen. Een prachtig intense, goed gestructureerde Mortlach met een karakter dat naar nieuwe hoogten stijgt, geïnspireerd door nieuwe vaten.
€ 137,18
Fles
Huidige voorraad: 10
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
55.9% vol
Soort whisky
Single Malt
Geur
Een zacht en rond neusgevoel kalmeert de zintuigen en introduceert vervolgens een eerste stijgende toon van vers geolied hout. Vervolgens komen de hartige en vlezige tonen erdoorheen en suggereren ze het beest van binnen, maar dragen ze ook een zoete scherpte, wat doet denken aan geroosterde fazant met aalbessengelei. De zintuigen worden geprikkeld omdat deze perfecte aroma's op hun beurt een diepere heide-basisnoot onthullen, rijk aan heidepollen en vers gemalen kruiden. Een druppel water maakt de verwachting compleet en brengt een zoete, fruitige hint van limoen naar voren.
Smaak
Het plezier wordt nog groter, omdat een grote, supergladde textuur het gehemelte omhult. De heerlijk intense smaak is vanille-zoet maar omarmt gemakkelijk een hartige afdronk, kruidig-droog als de nieuwe eik zijn aanwezigheid laat voelen, met een verrassende kick van chilipeper in de slik. Prachtig wild en vol leven in de mond, deze smaken racen over de tong.
Afdronk
Lang en diep indrukwekkend, met kracht, fruit en kruidigheid in perfecte harmonie terwijl een verwarmende peperige gloed zich verspreidt in de afdronk, waarin een scheutje water een frisse bloemig-kruidige noot naar boven haalt om de dieper wordende nacht te verlichten.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review