Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Slijterij Gérard
Koningin Julianaweg 29 a
5684 VA BEST

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 20.00 uur
Za: 09.30 - 18.00 uur
Zo:

Slijterij Gérard úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Mortlach 26 Years Old Diageo Special Releases 2019

(0,0 / 5)
Mortlach 26 Years Old Diageo Special Releases 2019
Mortlach distilleerderij, gebouwd in 1923 en in 1897 door de zoon van de oprichter Cowie uitgebreid met drie nieuwe stills. In 1923 werd de distilleerderij verkocht aan U.D.V. en in 1964 werd er een geheel nieuwe distilleerderij gebouwd met daarin de originele stills. Het stillhouse is de meest opvallende plek in de distilleerderij. De stills staan niet in paren maar in drieën op gesteld en geen een still is hetzelfde van vorm, wat heel bijzonder is. Er wordt dan ook bij Mortlach een zeer speciale distillatiemethode gebruikt. Door deze speciale manier van distilleren is de malt zeer geliefd bij blenders, die ze voor hun exclusieve blends gebruiken. Als alle distillaten van de verschillende spirit stills op hun eigen aparte manier gedistilleerd zijn, worden ze vervolgens in één spirit reciever met elkaar vermengd. Daarna wordt de new spirit in de houten vaten (zowel sherry-, bourbon- als refill vaten) afgevuld voor de rijping. Uit verschillende bronnen in de Conval heuvels haalt men het brouwwater. Het koelwater komt uit de rivier de Dullan. De Mortlach distilleerderij gelegen in de Speyside is eigenlijk een onderbelichte distilleerderij, de whisky heeft een rijk, complex karakter met kruidige sherry aroma’s en verdient veel bredere erkenning. De distilleerderij Mortlach kan men niet bezoeken.
€ 1.486,78
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
53% vol
Kleur
Amber
Geur
Vol en stevig met zoete aroma’s van toffee, fudge en gesuikerde koekjes, fruitigheid van gebakken appels, gedroogd donker fruit en abrikoos en aardse en kruidige tonen van kaneel, cacao, geroosterde amandelen en eikenhout.
Smaak
Mooie balans tussen zoete en fruitige tonen en kruidigheid, kaneel, nootmuskaat, kruidig eikenhout, vanille, toffee, melkchocolade, peer, appels, rozijnen en gedroogde abrikozen zijn een aantal smaken die voorbij komen. In het vervolg wordt hij wat aardser met tonen van paddenstoelen en herfstbladeren.en uiteindelijk is de afdronk warm en prettig drogend met een nadrukkelijk accent van peper.
Afdronk
Warm en prettig drogend met een nadrukkelijk accent van peper.
Serveren
Wilt u Mortlach Special Release 2019 Single Highland Malt Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij Bockje Bathmen tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review