Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Slijterij Gérard
Koningin Julianaweg 29 a
5684 VA BEST

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 20.00 uur
Za: 09.30 - 18.00 uur
Zo:

Slijterij Gérard úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Dewar's 32Y Double Double Aged

(0,0 / 5)
Dewar's 32Y Double Double Aged
Deze uitzonderlijke whisky is gemaakt met behulp van het speciale 'quadruple aging'-proces dat is ontwikkeld door de fenomenale Master Blender, Stephanie MacLeod, die voor het vierde jaar op rij de titel Master Blender van het jaar heeft gekregen van de IWC!

Dewar's is een pionier in het 'dubbele verouderingsproces', waarbij alle melanges in het assortiment een secundaire rust ondergaan in eikenhouten vaten om de smaken te combineren en de blend extra zacht te maken.
Met de nieuwe 'Double Double'-reeks in beperkte oplage is dit proces een kunstvorm geworden, met een 'quadruple aging' of 'double double' verouderingsproces gecreëerd door Dewar's masterblender Stephanie Macleod.
Ten eerste bereiken de malt whisky's hun vereiste leeftijd en worden ze met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat. Hetzelfde gebeurt met de graanwhisky's. Vervolgens worden de twee soorten whisky met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat voor een secundaire dubbele rijpingsperiode. Ten slotte wordt de blend gefinisht in een ex-sherryvat.
Deze 32 jaar oude release is afgewerkt in Pedro Ximénez-vaten, waardoor de whisky "rijke, rijpe strooptonen met een vleugje rokerigheid en een zijdezachte afdronk" krijgt.
€ 190,07
Flacon
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
50 CL
Alcoholpercentage
46% vol
Soort whisky
Blended
Geur
Stroperige tonen, rozijnen en dadels, en een klein beetje rokerig, heel subtiel.
Smaak
Zeer zachte aanzet met volle smaken van gouden siroop, caramel, rozijnen en dadels, rijp fruit. Een verfijnde rooksmaak van rook die vrijkomt bij het roosteren van kastanjes.
Afdronk
Zeer zacht en rijk, stroperig en verfijnd waarbij het rokerig verdwijnt.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review