Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Slijterij Gérard
Koningin Julianaweg 29 a
5684 VA BEST

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 20.00 uur
Za: 09.30 - 18.00 uur
Zo:

Slijterij Gérard úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Tamdhu 12 Yrs. Old Speyside Single Malt

Tamdhu 12 Year Old Speyside Single Malt

In het hart van het Schotse Speyside whiskyparadijs weeft Tamdhu Distillery een verhaal van vakmanschap en tijd. Namelijk dat van Tamdhu 12 Year Old – een whisky die niet zomaar gerijpt is; het is geperfectioneerd. Gouden velden, kristalheldere bronnen en het gefluister van een eeuwenoude traditie. De Tamdhu 12 Year Old is geboren uit deze betoverende mix van natuur en expertise. Om te beginnen met het zuiverste water, afkomstig uit de legendarische Tamdhu-bron, en de beste gemoute gerst, kunstzinnig gedistilleerd in koperen pot stills.

Tamdhu - uw topSlijter - nbfb

From Spain to Speyside
Wat Tamdhu echt onderscheidt, is de liefdesrelatie met eikenhouten sherryvaten. Twaalf jaar lang rust deze whisky in sherryvaten en absorbeert het de essentie van de Spaanse sherryregio’s. Voor deze vaten wordt zowel Amerikaans als Europees eikenhout gebruikt. De vaten worden speciaal in Spanje samengesteld na een drogingsperiode van minimaal twee jaar. Hierna worden de vaten gevuld met de enige echte Oloroso Sherry. Nadat de Oloroso Sherry minstens twee jaar in het vat heeft gezeten worden de vaten naar Tamdhu vervoerd voor de rijping van de whisky.

Het resultaat? Een symfonie van smaken – denk aan gedroogd fruit, vanille en een vleugje eikenhout – een harmonieuze dans die culmineert in de zachte, warme afdronk waar Tamdhu 12 Year Old om bekend staat.

De magie 💫 van Tamdhu
Stelt u zich voor dat u in een gezellig café bent, waar gedimd licht een gloed werpt op lachende gezichten. De barman presenteert u een fles Tamdhu 12 Year Old. Met de eerste slok vertraagt de tijd. De kamer is gevuld met het rijke aroma en het vloeibare goud streelt uw gehemelte. Gedroogd fruit, gemalen specerijen en de klassieke diepte van sherryvaten creëren een magisch brouwsel dat u meeneemt naar zonovergoten wijngaarden. De afdronk is een aanhoudende omhelzing, waardoor u naar nog een slok verlangt.

Een tijdloze ervaring
Tamdhu 12 Year Old is niet zomaar een whisky; het is een ervaring. Het is het verhaal van gedeelde momenten, gelach dat door de tijd weergalmt en een band die wordt gesmeed via een dram. Ga mee op deze opmerkelijke reis, waarbij elke slok een stap is in een wereld waar perfectie geen haast kent. Tamdhu 12 Year Old – omdat sommige legendes bedoeld zijn om geproefd te worden. Cheers!

Fun Fact: Tamdhu betekent 'kleine donkere heuvel' in het Gaelisch, een passende naam voor een distilleerderij gelegen tussen de schilderachtige heuvels van Speyside.

Klik hier voor alle aanbiedingen